VR Training - Paris Charles de Gaule VR Tour

Air France – Virtual reality training

Share on twitter
Share on linkedin

Virtual reality training over Paris Charles de Gaulle

Het vliegveld Paris Charles de Gaulle is de belangrijkste hub van Air France. Callcenter medewerkers wereldwijd moeten de Air France passagiers te woord staan en adviseren, ook over allerlei zaken die zich op het vliegveld afspelen.

Voor de luchtvaartmaatschappij is het belangrijk dat haar medewerkers het ‘product’ goed kennen, dus ook het vliegveld. Helaas is niet mogelijk voor de 8.500 callcenter medewerkers om zelf het vliegveld te bezoeken en een rondleiding te krijgen. 

Los van de fysieke afstand (callcenters in bijvoorbeeld Manilla, Mumbai, Mauritius en Santiago de Chili) en het kostenaspect, is het ook een uitdaging om voor elke bezoeker toestemming te krijgen.

Virtual Reality is dan het beste alternatief: een virtuele rondleiding door het vliegveld.

Virtual reality training voor Air France
The Amsterdam VR Company ontwikkelde een nieuwe virtual reality training voor Air France, over haar belangrijkste vliegveld Charles de Gaulle.

Meer dan een Virtual Reality rondleiding

Wij hebben de Tour vol met extra informatie gestopt. Allereerst is er de trainer die tijdens elke stop een kort inhoudelijk verhaaltje vertelt. Verder zijn er extra informatie buttons in de tour opgenomen met nog meer verdiepende informatie over de diensten en processen van Air France.

We gebruiken gamification om het leerproces te stimuleren. In het tweede gedeelte van de rondleiding, die gaat over passagiers die over moeten stappen, wordt d.m.v. een reeks van vragen de medewerker getest op zijn of haar kennis.

Hieraan is ook een interne competitie verbonden: welke callcenter locatie en welke medewerker eindigt aan het einde van het jaar bovenaan en ontvangt de prijs op de jaarlijkse bijeenkomst.

Paris CDG VR Tour voor Air France
The Amsterdam VR Company ontwikkelde een nieuwe virtual reality training voor Air France, over haar belangrijkste vliegveld Charles de Gaulle. Het is meer dan alleen rondleiding: veel extra informatie wordt gegeven door een trainer en middels speciale informatie buttons.

Virtual Reality training voor alle apparaten

De Virtual Reality bril is de beste manier om deze tour te volgen. Echter, we weten dat de callcenter medewerkers de rest van hun training op een desktop of laptop computer volgen.

Daarom hebben we de applicatie ook geschikt gemaakt om op alle andere apparaten te bekijken. Inmiddels weten we, van de KLM Schiphol VR Tour, dat meer dan 85% van de medewerkers de Tour bekijkt op een desktop computer.

nl_NLNederlands

Graag contact?