Onroerend goed virtual reality

Zes redenen waarom onroerend goed in virtual reality moeten investeren

Share on twitter
Share on linkedin

Voor onroerend goed bedrijven zal met virtual reality veel veranderen. De nieuwe VR-toepassingen dringen snel door in vele sectoren zoals het leger, gezondheidszorg, entertainment, gaming, onderwijs, mode en het bedrijfsleven. Ook in onroerend goed zal het snel gaan. Net als de komst van het internet is de komst van VR onherroepelijk en kunnen bedrijven het zich niet veroorloven hier niet nu al op te anticiperen.

Zes reden waarom onroerend goed virtual reality nu moet omarmen

 1. Een tour geven zonder het kantoor te verlaten
  Een aanzienlijk deel van de bezichtigingen zal niet meer nodig zijn. Van waar ook ter wereld kunnen toekomstige kopers of huurders een bijna realistische beeld van het pand krijgen (virtual tour). De echt serieuze prospects blijven over. Aanvankelijk zal dit alleen in de luxury market zijn, maar binnen 2-3 jaar zal de traditionele fotografie vervangen zijn door 360-foto’s.
 2. Efficiëntere marketing van nog te bouwen panden
  Niet langer hoeft een potentiële koper te beslissen o.b.v. een ‘artist impression’. Of moet de verkoper eerst een duur demo appartement laten maken. Tegen een fractie van de kosten kan met VR de potentiële koper overtuigd worden.
 3. Geef je klant tijd
  De importantie en onzekerheden zijn bekend. Als het huis of appartement in VR te zien is, dan kan de prospect na de eerste bezichtiging in zijn eigen tijd en tempo zich verder verdiepen en een voorstelling maken over de inrichting.
 4. Virtual Reality steeds makkelijker via mobiel, web applicaties en email te delen
  Aanvankelijk was de technologie alleen nog maar beschikbaar voor de echte kenners. Maar de adoptie gaat snel (sneller dan het internet) en onroerend goed bedrijven kunnen het zich niet veroorloven hier niet mee bezig te zijn. Klanten zullen er naar vragen, concurrenten zullen vooroplopen. Niet beginnen of afwachten is dus geen optie.
 5. Virtual Reality in de huizen
  De focus binnen Real Estate is nu vooral op de marketing en verkoop. De impact van virtual reality zal echter veel groter zijn omdat architecten met virtual reality ook totaal nieuwe experiences kunnen ontwikkelen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Van kleine praktische ongemakken (ramen met een slecht uitzicht) tot totale transformaties van huizen en appartementen met de druk op een knop.

  Virtual reality in huizen
  Met virtual reality zullen architecten complete woningen kunnen transformeren met de druk op een knop.
 6. Virtual Reality en woninginrichting/design
  Een nieuwe woning is een high involvement process. De koper heeft relatief weinig ervaring met bijna alle facetten die daarbij komen kijken. Van aannemers tot IKEA: met virtual reality zal de te verkopen oplossing virtueel tastbaar gemaakt worden voor die onzekere/twijfelende klant. Virtual reality, in vele verschillende vormen, zal de norm worden.

 

nl_NLNederlands

Graag contact?