Microsoft Hololens indrukwekkend toegepast

 in de categorie Technologie

Microsoft is een voorloper op VR gebied met zijn indrukwekkende Hololens toepassing. Die werkt al heel mooi met spelletjes zoals Minecraft maar nu laten ze ook indrukwekkende toepassing zien in het medisch domein. In de video hieronder, van Microsoft en de Cape Western Reserve University, laten ze zien hoe de Hololens de training van medisch specialisten enorm kan verbeteren. De Hololens projecteert hologrammen in de werkelijkheid, ook wel Mixed Reality genoemd.

Microsoft Hololens

Microsoft Hololens HMD (head-mounted-display)

 

De anatomielessen gaan voor altijd veranderen. Wordt nu nog vaak met kadavers gewerkt om te zien hoe de structuur van het lichaam in het elkaar zit, straks gaat dit allemaal in Virtual Reality

Microsoft Hololens voor medische training

 

Aanvulling (4 februari):

Gegevens prijs en de aard van het bril denken wij dat de Hololens vooral voor specifieke toepassingen gebruikt zal worden en veelal in het B2B-gedeelte. Dit is de eerste toepassing die wij in Nederland zien en direct een hele nuttige: valpreventie voor ouderen. Kijk maar naar deze video: link. Op de website van Nursing wordt nog meer achtergrond gegeven over die VR-toepassing.

Hololens in gezondheidszorg

Microsoft Hololens toegepast voor valpreventietraining voor ouderen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Niet leesbaar? Verander de code. captcha txt

Begin te typen en druk op Enter om te zoeken

VR movie Blue Angels