Microsoft Hololens - Mixed Reality

Microsoft Hololens indrukwekkend toegepast

Share on twitter
Share on linkedin

Microsoft is een voorloper op VR gebied met zijn indrukwekkende Hololens toepassing. Die werkt al heel mooi met spelletjes zoals Minecraft maar nu laten ze ook indrukwekkende toepassing zien in het medisch domein. In de video hieronder, van Microsoft en de Cape Western Reserve University, laten ze zien hoe de Hololens de training van medisch specialisten enorm kan verbeteren. De Hololens projecteert hologrammen in de werkelijkheid, ook wel Mixed Reality genoemd.

Microsoft Hololens
Microsoft Hololens HMD (head-mounted-display)

 

De anatomielessen gaan voor altijd veranderen. Wordt nu nog vaak met kadavers gewerkt om te zien hoe de structuur van het lichaam in het elkaar zit, straks gaat dit allemaal in Virtual Reality

[vc_video title=”Microsoft Hololens voor medische training” link=”https://youtu.be/SKpKlh1-en0″]

 

Aanvulling (4 februari):

Gegevens prijs en de aard van het bril denken wij dat de Hololens vooral voor specifieke toepassingen gebruikt zal worden en veelal in het B2B-gedeelte. Dit is de eerste toepassing die wij in Nederland zien en direct een hele nuttige: valpreventie voor ouderen. Kijk maar naar deze video: link. Op de website van Nursing wordt nog meer achtergrond gegeven over die VR-toepassing.

Hololens in gezondheidszorg
Microsoft Hololens toegepast voor valpreventietraining voor ouderen.
nl_NLNederlands

Graag contact?