Opluchting voor iedereen: de Metaverse standaard gaat er komen

Share on twitter
Share on linkedin

De Metaverse standaard zal een enorme stap voorwaarts zijn, voor consumenten en de makers. 

De grote partijen (o.a. Meta, Epic, Microsoft, NVIDIA, Unity, Huawei, Sony) hebben nu de handen ineen geslagen. Vandaag was er de aankondiging.

Iedereen in het vak signaleert dit al twee jaar. Als elke partij zijn eigen gang gaat, dan wordt het een enorme rotzooi en dan zal de eindgebruiker afhaken.

Zelfs de grootste metaverse-fan ter wereld zou het niet kunnen verdragen. Voor de metaverse voor je werk (vergaderingen, samenwerkingen, delen) heb je andere software nodig dan voor de ‘leuke’ metaverse (voor sociale, concerten, ervaringen) en ook weer andere software voor het doen van de ‘echte’ dingen (winkelen, bankieren, scholing).

Roblox metaverse

Niet iedereen doet mee

Het lijkt erop dat de gevestigde partijen willen samenwerken. Een aantal innovatieve ‘first movers’ nemen nog niet deel.

De volgende opvallende namen ontbreken vooralsnog aan de lijst. Roblox, Animoca Brand, The Sandbox, Decentraland, Avakin Life, Niantic, Linden Lab en Second Life.

Het lijkt erop dat zij – voorlopig tenminste – vasthouden aan de koninkrijken die ze hebben gecreëerd.

Verder ontbreken ook nog de tech-giganten Apple en Google, die er natuurlijk bekend om staan dat zij hun eigen weg willen volgen. 

nl_NLNederlands

Graag contact?