Virtual reality training voor Air France

Air France – Virtual reality training Paris CDG

Share on twitter
Share on linkedin

Air France traint haar medewerkers met VR

Met virtual reality training gaat Air France de kennis van haar (callcenter) medewerkers verbeteren over haar belangrijkste vliegveld.

Voor KLM produceerden wij reeds de Schiphol VR Tour. In navolging daarop hebben wij nu ook de Paris CDG VR Tour gemaakt voor Air France.

Alle callcenter medewerkers kunnen nu, als onderdeel van hun training, een virtueel kijkje nemen op het vliegveld in Parijs. Ze leren over de routing, de diensten en faciliteiten van Air France aldaar, en kunnen bijvoorbeeld ook de zojuist vernieuwde Business Lounge met eigen ogen zien.

Voor bijvoorbeeld callcenter medewerkers in Manilla, Mumbay, Cairo, Rio de Janeiro en Santiago de Chili is dat een fantastische toevoeging op hun trainingsprogramma omdat zij tot nu toe geen idee hadden hoe het vliegveld eruit zag, maar daar toch geregeld over moesten adviseren.

Gamification verdiept het leerproces

Aan de Tour is wederom een spel toegevoegd, niet alleen om meer te leren en het geleerde te testen, maar ook om een leuke competitie te hebben tussen de verschillende locaties.

 

Virtual Reality, maar geen VR bril nodig

Het is virtueel maar het bijzondere aan deze productie is dat hij ook op alle andere schermen perfect werkt. Van onze Schiphol VR Tour weten we dat meer dan 90% van de medewerkers de Tour doet op een desktop computer.

De Tours zijn geoptimaliseerd voor de Oculus Go, die veel beter en praktischer is bevonden dan de Google Cardboard oplossing waar aanvankelijk mee begonnen is.

Hoge waardering voor virtual reality training

De virtual reality training kreeg een hoge waardering van de medewerkers, blijkt uit het onderzoek dat door KLM na twee jaar is gedaan. Voorheen kon KLM en Air France alleen de lokale medewerkers een rondleiding geven, nu kunnen alle callcenter medewerkers een kijkje nemen op de twee belangrijkste vliegvelden uit het netwerk.

 

 

en_GBEnglish (UK)

Graag contact?